Adebayor brutalno ponizio nekadašnjeg saigrača iz Arsenala
Foto: EPA

Rosicky na meti iskusnog napadača

Adebayor brutalno ponizio nekadašnjeg saigrača iz Arsenala

E. Čaušević

Nekadašnji napadač Arsenala, Emmanuel Adebayor, ponovo je navukao gnjev navijača londonskog kluba svojim izjavama.

Adebayor je na ljeto 2009. godine odlučio da napusti Arsenal i karijeru nastavi u Manchester Cityju, a nakon toga je prvom prilikom proslavio gol protiv nekadašnje ekipe. Togoanac je postao jedna od najomraženijih ličnosti na Emiratesu, ali kao da mu to još uvijek nije dovoljno.

Nakon izjave da bi i danas slavio golove protiv Arsenala još žešće Adebayor se ponovo oglasio. Ovaj put iskusni napadač je "bocnuo" svog nekadašnjeg saigrača Tomasa Rosickog. Poznato je da je češki igrač u karijeri imao ogromnih problema sa povredama, te da nikad nije uspio da pokaže sav svoj kvalitet.

Adebayor je priznao da mu je žao što nikada nije uspio da osvoji titulu sa Arsenalom jer je ovaj tim u to vrijeme imao žestoku konkurenciju u Chelseaju i Manchester Unitedu. Da dočara kako je to bilo odlučio je da prozove Rosickog.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Chelsea je tada u svom veznom redu imao Essiena i Ballacka, a mi smo imali Rosickog. Pa, kada biste njega pitali "kako si", on bi se povrijedio na dva i po mjeseca", rekao je Adebayor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi