AS: Džeko je napadač kakvog Zidane želi

Dijamant na meti Reala?

AS: Džeko je napadač kakvog Zidane želi

E. Škorić

Madridski list AS tvrdi da je bh. reprezentativac Edin Džeko na meti Real Madrida.

Džeko je postigao dva gola sinoć protiv Fiorentine i sa 17 pogodaka je prvi strijelac italijanske Serije A, a kako igra ove sezone i ne čudi da ga žele evropski velikani.

NIje tajna da se Milan zanima za Dijamanta, spominje se i Inter, a sada ugledni AS piše da je Real Madrid u pripravnosti i na ljeto će gledati da dovede bh. napadača.

AS navodi da je Džeko idealan u zamislima Zinedinea Zidanea. Trener Reala želi pravog centarfora, visokog igrača koji će čekati lopte Garetha Balea i Cristiana Ronalda, koji će dominirati po stranama.

Ipak, dosta toga ovisit će i o situacijama Karima Benzeme i Alvara Morate, a prema svemu sudeći barem jedan od njih dvojice napustiti će Santiago Bernabeu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Džeko je sa 17 pogodaka u Seriji A prvi strijelac lige, ukupno je dao 24 gola za Romu u tekućoj sezoni i borit će se za Zlatnu kopačku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi