Atletico želi Higuaina, problem je ogromno obeštećenje

Hoće li se Argentinac vratiti u Madrid?

Atletico želi Higuaina, problem je ogromno obeštećenje

Prema pisanju španske Marce, trener Atletico Madrida Diego Simeone najozbiljnije planira dovesti Gonzala Higuaina na Vicente Calderon.

Sjajni argentinski napadač se nalazi na slatkim mukama, jer se za njega interesuje pola Evrope, a posljednji klub koji se javio je Atletico Madrid.

Izvršni direktor Atletica Miguel Angel Gil Marin već je stupio u pregovore sa Higuainovim agentom, ali je transfer daleko od realizacije ponajviše zbog ogromne cijene koju za njega traže u Napulju.

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis poručio je kako je početna cijena za Higuaina 90 miliona eura, što je previše za Atletico koji nema običaj trošiti toliki novac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U taboru aktuelnog viceprvaka Evrope će pokušati sniziti cijenu i angažovati sjajnog Gonzala Higuaina, koji je od dolaska u Napoli odigrao 104 utakmice i postigao 71 gol u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi