Barcelona dovela prvo pojačanje za narednu sezonu

Marlon ostaje na Nou Campu

Barcelona dovela prvo pojačanje za narednu sezonu

E. Čaušević

Čelnici Barcelone će ovog ljeta imati pune ruke posla jer je najavljen potpuni remont igračkog kadra katalonske ekipe.

Katalonski klub je najavio da će ovog ljeta pokušati dovesti nekoliko zvučnih pojačanja, a prvenstveno im je cilj da pojačaju pozicije koje su bile velika slabost ove sezone. Jedna od njih je i štoperska pozicija s kojom Barcelona kuburi već godinama i čini se da su čelnici kluba konačno odlučili da to riješe.

Barca je sinoć sa 4:1 u gostima savladala Las Palmas, a veliko iznenađenje je bilo što je od prve minute igrao Marlon Santos. Luis Enrique je bio primoran zbog povreda da gurne Marlona u vatru i može se reći da je brazilski defanzivac to jako dobro iskoristio.

Marlon je stigao u Barcu pred početak ove sezone iz Fluminensea na jednogodišnju posudbu uz mogućnost da ovaj klub otkupi njegov ugovor. Agent brazilskog igrača, Fred Moraes, objavio je danas da je Barcelona odlučila otkupiti njegov ugovor, te da će Marlon od ovog ljeta zvanično biti fudbaler Blaugrane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, još uvijek je nepoznanica da li će Brazilac biti priključen prvoj ekipi ili će ostati član Barce B. No, sudeći po tome kako su zadovoljni njegovim igrama Marlon će najvjerovatnije od naredne sezone biti član prvog tima kluba sa Nou Campa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi