Benevento - Od njih je i Bog digao ruke

Trinaesti poraz u nizu

Benevento - Od njih je i Bog digao ruke

Ekipa Beneventa je danas ušla u historiju svjetskog fudbala kao tim sa najviše uzastopnih uvodnih poraza u ligama petice svih vremena.

Benevento je doživio i 13. uzastopni poraz, ovoga puta na svom terenu od Sassuola rezultatom 2:1. Do obaranja neslavnog rekorda stigao je u četvrtoj minuti nadoknade, kada je primio gol kojim je postalo jasno da su postali najgori u historiji.

U ligama petice se do sada samo jednom desilo da jedna ekipa započne sezonu sa 12 vezanih poraza, a do danas je vlasnik tog negativnog rekorda bio Manchester United. Crveni đavoli su u najlošijoj sezoni u bogatoj historiji kluba (1930/31.) također startali sa uvodnih 12 poraza. Benevento ih je sada nadmašio i vjerovatno će dugo ostati rekorder, a možda i 'poprave' rezultat.

Beneventovom 13. porazu prethodila je neviđena drama. Nakon 0:0 iz prvog poluvremena, Sassuolo je u 57. minuti poveo sa 1:0 a onda je pet minuta kasnije Armenteros zabio za 1:1. Problemi za Benevento su počeli samo dvije minute kasnije, kada je ovaj tim ostao s igračem manje.

Benevento je čuvao remi sve do sudijske nadoknade, a onda je dosuđen penal za Sassuolo. Berardi je u drugoj minuti nadoknade promašio jedanaesterac, činilo se da će Benevento osvojiti prvi bod u Seriji A u svojoj historiji, ali valjda je bilo suđeno da tako ne bude.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U posljednjim sekundama sudijske nadoknade, domaći su ostali u nevjerici nakon što je Federico Peluso nakon kornera pogodio za konačnih 2:1 za Sassuolo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi