Brazil deklasirao Urugvaja

Het-trick Paulinha

Brazil deklasirao Urugvaja

D. Rakanović

Brazil je večeras na gostujućem terenu u Montevideu deklasirao Urugvaj sa 4:1 u okviru 13. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Urugvaj je poveo u devetom minutu pogotkom iz jedanaesterca. Cavanija je oborio u šesnaestercu golman Alisson, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Upravo je Cavani preuzeo odgovornost i pogodio za prednost Urugvaja. 

Nedugo nakon toga Brazil stiže do izjednačenja. Igrala se 18. minuta kada je prelijep pogodak sa dvadesetak metara postigao Paulinho. Na poluvrijeme se otišlo sa ovim rezultatom (1:1). 

U drugom dijelu utakmice Brazil je dominirao. Prvo je u 51. minuti Paulinho postigao svoj drugi gol nakon odbijene lopte koja je je sretno došla do njega. 

Neymar je povećao prednost Brazila u 74. minutu kada je fenomenalnim pogotkom lobovao golmana Silvu. Konačni rezultat postigao je Paulinho u 92. minuti golom iz blizine, za svoj het-trick.   

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Brazil je ovom pobjedom se učvrstio na prvom mjestu sa 30 osvojenih bodova iz 13 utakmica, Urugvaj se nalazi trenutno na drugom mjestu sa 23 boda. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi