Cannavaro: Juve i Napoli posjeduju kvalitet više

Nekadašnji defanzivac Stare dame

Cannavaro: Juve i Napoli posjeduju kvalitet više

Nekadašnji defanzivac Napolija i Juventusa Fabio Cannavaro govorio je za italijanske medije o šansama ostalih ekipa da ove sezone pariraju Juventusu kada je u pitanju borba za Scudetto. 

Stara dama je osvojila šest vezanih titula u Seriji A i činilo se da im u Italiji naprosto nema ravnih. Ipak, ove sezone će konkurencija biti jača nego ikad, a tako se barem čini nakon prvih sedam kola. 

Napoli je trenutno lider sa svih sedam pobjeda, dok su iza njega Inter i Juventus koji su po jednom 'kiksali' i gubili dva boda. Veoma blizu nalazi se i Roma koja ima meč manje, a do sada su ostvarili pet pobjea i poraz. 

Cannavaro smatra da bi se ove četiri ekipe mogle do samog kraja sezone boriti za titulu, ali ipak daje određenu prednost Napoliju i Juventusu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juve, Napoli, Inter i Roma se mogu boriti do samog kraja. Juventus i Napoli mogu ponuditi nešto više kada je u pitanju kvalitet. Ali, psiha je najvažnija stvar, a tu je Juventus najbolji. Ipak, dobar start sezone može i Napoliju dati nadu. Scudetto? To može biti veoma važno za sve navijače Napolija", rekao je Cannavaro.

Podsjetimo, Cannavaro je 2006. godine bio najbolji fudbaler svijeta, a svojevremeno je nosio dres Napolija, Intera, Juventusa i Real Madrida. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi