Carrick zna ko će biti kapiten Uniteda nakon njega

Odabrao Paula Pogbu

Carrick zna ko će biti kapiten Uniteda nakon njega

E. Čaušević

Nakon odlaska Waynea Rooneyja iz Manchester Uniteda kapitensku traku ove ekipe preuzeo je Michael Carrick

Portugalski stručnjak Jose Mourinho donio je odluku da će novi kapiten Crvenih đavola biti Carrick umjesto Rooneyja koji je karijeru nastavio u Evertonu. Carrick je od svih igrača najduže na Old Traffordu i bilo je logično da će kapitenska traka pripastio upravo njemu.

Međutim, Carrick prema svemu sudeći će odigrati svoju posljednju sezonu u karijeru. Ovaj 35-godišnji fudbaler je najavio kraj karijere narednog ljeta i jasno je da će United ponovo morati da bira kapitena. No, Carrick je odlučio da izabere igrača za kojeg vjeruje da zaslužuje traku, a sve su prilike da će ga Mourinho poslušati.

"Paul Pogba bi trebao biti novi kapiten nakon mene. On definitivno zaslužuje to jer se ponaša već kao pravi vođa na terenu. Siguran sam da i Mourinho već zna ko će biti novi kapiten kada ja odem i nekako vjerujem da dijelimo isto mišljenje. Da, da Pogba bi mogao biti novi kapiten Manchester Uniteda", rekao je Carrick.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi