Depay za pobjedu Holandije, Mađarska poražena od Luksemburga

Prijateljske utakmice

Depay za pobjedu Holandije, Mađarska poražena od Luksemburga

Sinoć su širom Evrope odigrane prijateljske utakmice koje su ponudile i nekoliko zanimljivih rezultata.

Novi selektor Mađarske Georges Leekens nije mogao zamisliti gori debi na novom poslu, s obzirom da je njegova reprezentacija izgubila od Luksemburga rezultatom 2:1. Strijelci za Luksemburg bili su Joachim u 15. i Martins u 84. minuti, dok je jedini gol za Mađare postigao Nikolić u 18.

Holandija je kao gost savladala Škotsku u Aberdeenu rezultatom 1:0. Pobjedonosni pogodak za Oranje postigao je Memphis Depay u 40. minuti utakmice, čime je pokazao da je u velikoj formi.

Rumunija je sa sigurnih 2:0 bila bolja od Turske golovima Grozova u 42. i 69. minuti, dok je Finska sa 3:0 savladala Estoniju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi