Di Francesco: Od svih igrača, najbolji je bio Džeko
Foto: EPA

Trener Rome nakon meča

Di Francesco: Od svih igrača, najbolji je bio Džeko

Roma je danas nastavila sa sjajnim partijama na gostovanjima u Seriji A. Oni su slavili pobjedu kod Fiorentine sa 4:2 što im je bio 12. uzastopni trijumf na gostovanjima. 

Danas su za tim Eusebija Di Franesca pogađali Gerson (dva puta) te Manolas i Perotti. Roma se trenutno nalazi na 5. poziciji sa pet bodova manje od lidera Napolija, ali ima i meč manje pa se može smatrati još uvijek ravnopravnim kandidatima za prvu poziciju. 

Trener Rimljana Eusebio Di Farncesco nakon susreta je posebno nahvalio napadača Edina Džeku. Naš napadač je nastavio golgeterski post jer ni na petoj vezanoj utakmici nije postiga gol, ali Di Francesco je ipak odlučio da ga pohvali. 

"Edin Džeko me je impresionirao danas više od bilo kojeg drugog fudbalera. U posljednjim minutama on se vraćao nazad te je uzimao loptu igračima Fiorentine. To se zove timska igra", rekao je Di Francesco. 

Prije toga italijanski stručnjak se osvrnuo i na samu utakmicu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Primili smo gol prvi put u gostima ove sezone. Činilo se da imamo meč u našim rukama, ali Fiorentina zaslužuje pohvale za partiju koju je prikazala. Uvjeravam vas da ovdje nikada nije lako pobijediti. U drugom poluvremenu smo imali drugačiji pristup. Nakon što smo stigli do vodstva, išli smo previše duboko, imali smo manju koncentraciju i intenzitet, pa smo dopustili Fiorentini da se vrati. Bojao sam se ovog meča jer sam mislio da će se igrači zasititi malo nakon pobjede protiv Chelseaja. Ipak, dobio sam sjajnu reakciju od igrača i vidim da su još uvijek gladni pobjeda", rekao je Di Francesco. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi