Džeko žrtva UEFA-inog čudnog izbora igrača

Izabran igrač kola u Ligi prvaka

Džeko žrtva UEFA-inog čudnog izbora igrača

Zvanična internet stranica UEFA-e jučer je objavila imena fudbaler koji konkurišu za igrača kola u Ligi prvaka. 

Bilo bi veoma zanimljivo vidjeti ko su ljudi koji su odabrali ovih osam fudbalera, jer njih barem tri ili četiri ne zaslužuju da se nađu na ovoj listi, ali to nije toliko ni bitno, ono što je nama bitno i što nam na neki način smeta je činjenica da među ovih osam imena nema Edina Džeke. 

Iako je belgijski čuvar mreže na golu Chelseaja Thibaut Courtois sanjao Džeku u noći sa srijede na četvrtak, to nije bilo dovoljno da Dijamant dobije svoje mjesto na ovoj listi. Podsjetimo, Džeko je na Stamford Bridge stadionu postigao dva pogotka, od kojih će se jedan još dugo vrtiti po TV špicama. Isto kao on, dva gola, je postigao i Hazard na tom meču, a gle čuda, našao se na ovom spisku. 

Osim Belgijanca, tu su još Leo Messi, Marcus Rashford, Neymar, Mohamed Salah, Cenk Tosun, Cristiano Ronaldo i Quincy Promes. Idemo redom. Messi je igrao sa Barcelonom protiv Olympiakosa kući te je postigao jedan gol u pobjedi 3:1, a Rashford je igrao na gostovanju kod Benfice te je postiga gol nakon velike greške mladog golmana domaće ekipe. Neymar je sa PSG-om gostovao kod Anderlechta te je postigao jedan gol, dok je Salah sa Liverpoolom gostovao Mariboru i postigao je dva gola uz jednu asistenciju. Tosun je sa Bešiktašom slavio pobjedu kod Monaca sa 2:1, a ovaj napadač je postigao oba gola. Cristiano Ronaldo je postigao gol u remiju Reala i Tottenhama i to sa bijele tačke, a Promes je bio strijelac dva gola kući protiv Seville. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dakle, ovi igrači su redom igrali protiv Rome, Olympiakosa, Benfice, Anderlechta, Maribora, Monaca, Tottenhama i Seville, a Džeko je gostovao kod Chelseaja. Izvini Edine što nemaju pojma...

Dodajmo da su na kraju navijači sa 51 posto glasova za najboljeg igrača odabrali Mohameda Salaha. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi