Espanyol pretrpio drugu veliku blamažu u deset dana
Trener Espanyola Constantin Galca

Petarda u mreži domaćina

Espanyol pretrpio drugu veliku blamažu u deset dana

Posljednja utakmica 23. kola španske Primere donijela je duel Espanyola i Real Sociedada. Mnogo više uspjeha imali su gosti, koji su slavili sa i više nego sigurnih 5:0.

Jonathas je u petoj minuti pogodio za 1:0, da bi tri minute kasnije Vela sjajnim pogotkom još jednom šokirao domaće navijače, koji su za osam minuta vidjeli dva gola u mreži Arlauskisa.

Golova nije bilo sve do 52. minute, kada je Oyarzabal povosio na 3:0. Već u 55. minuti bilo je 4:0 za Sociedad, a u strijelce se ovoga puta upisao Reyes. Konačnih 5:0 postavio je u 90. minuti Jonathas.

Vrijedi istaći da je fudbaler Real Sociedada Ruben Pardo večeras upisao čak tri asistencije i to za drugi, treći i četvrti gol svog tima.

Espanyol se ovim porazom doveo u vrlo nezgodnu situaciju i nalazi se samo bod iznad zone ispadanja, a u kako se lošoj formi nalazi ovaj tim najbolje govori da njihova gol razlika u posljednja dva kola iznosi poražavajućih 0:11. Podsjetimo, Espanyol je prije samo osam dana poražen od Reala sa 6:0.

Primera, 23. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Espanyol - Real Sociedad 0:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi