Everton se ne šali s pojačanjima

Stižu Ramirez i Brozović

Everton se ne šali s pojačanjima

E. Škorić
Teme:

Malagin napadač Sandro Ramirez na pragu je transfera u Everton.

Ramirez je trenutno sa U-21 reprezentacijom Španije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a po dolasku vjerovatno će odmah put Liverpoola. Njega je, naime, odlučio kupiti Everton.

Karamele su već angaožovale Jordana Pickforda, talentovanog engleskog golmana iz Sunderlanda koji je plaćen 25 miliona funti, dok je za 23.6 miliona doveden veznjak Ajaxa Davy Klaassen.

Treće veliko pojačanje trebao bi da bude mladi španski napadač Sandro, koji će Karamele koštati samo 5.2 miliona funti, što je iznos postavljen kao klauzula u igračevom ugovoru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored njega, najavljen je i dolazak Hrvata Marcela Brozovića, kojeg Inter mora pošto-poto prodati zbog financijskog fair-playa, a Ronald Koeman se na Goodisonu nada i Burnleyjevom defanzivcu Michaelu Keanu i Gylfiju Sigurdssonu, Islanđaninu iz Swanseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi