Frosinone ostao bez velika tri boda na San Siru
Foto: EPA

Seria A, 36. kolo

Frosinone ostao bez velika tri boda na San Siru

M. Šljivak

Fudbaleri Milana remizirali su danas na San Siru sa Frosinoneom  3:3 u susretu 36. kola italijanske Serie A.

Frosinone vodi žestoku bitku za opstanak, a danas su propustili priliku da dođu do velika tri boda.

Poveli su već nakon dvije minute igre. Paganini je pogodio za 1:0, da bi novi udarac za Rossonere uslijedio u 44. minuti kada je Kragl pogodio za 2:0.

Priliku da se vrati u igru Milan je dobio u 49. minuti kada im je dosuđen penal. Međutim, Mario Balotelli je promašio, da bi ipak u nastavku akcije Carlos Bacca pogodio za 2:1.

Ipak, samo četiri minute nakon gola Rossonera, gosti su stigli do trećeg. Dionisi je povećao prednost za vodstvo od 3:1.

Milan se ponovo vraća u 74. minuti. Luca Antonelli minut nakon ulaska pogađa za 2:3, a u nadoknadi vremena Menez pogađa za konačnih 3:3 nakon što je dosuđen još jedan penal.

Do važna tri boda u borbi za opstanak stigao je Palermo. Golovima Franca Vazqueza i Alberta Gilardina su pobijedili Sampdoriju s 2:0 i tako su ostali u igri za opstanak.

Sassuolo je pobijedio Veronu s 1:0, a duel Empolija i Bologne završen je bez golova.

Seria A, 36. kolo:

Milan - Frosinone 3:3 (Bacca 50' Antonelli 74', Menez 90+1'p / Paganini 2', Kragl 44', Dionisi 54')

Empoli - Bologna 0:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

Palermo - Sampdoria 2:0 (Vazquez 19', Gilardino 85')

Sassuolo - Verona 1:0 (Pellegrini 58')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi