Gazda Chelseaja rješava probleme u ekipi
Foto: EPA

Abramovič se odlučio umiješati

Gazda Chelseaja rješava probleme u ekipi

M. Šljivak

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič odlučio je da se umiješa u rješavanje problema između igrača i menadžera Antonija Contea.

Igrači londonskog kluba su se u proteklih mjesec dana otvoreno pobunili protiv Contea. Nezadovoljni su treninzima i načinom na koji italijanski stručnjak vodi tim.

Posljednja kap koja je prelila čašu u odnosu sa fudbalerima ovog tima bila  je Conteova odluka da u derbiju protiv Manchester Uniteda na tribinama ostavi jednog od važnijih igrača tima Davida Luiza.

Navodno je razlog Luizovo kritikovanje taktike na utakmici Lige prvaka protiv Rome koju su Plavci izgubili sa 3:0. Zbog toga je završio na tribinama, a iako Conte tvrdi da je sve dio taktike, niko mu ne vjeruje, posebno mediji u Engleskoj koji tvrde kako Italijan ima namjeru da otjera Brazilca, baš kao što je to učinio i sa Diegom Costom.

U sve se navodno umiješao i vlasnik Roman Abramovič. Održao je sastanak sa igračima i pitao ih je za mišljenje o menadžeru, te o eventualnim sukobima unutar tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rus je zbog protesta igrača prije dvije godine odlučio da se riješi i Josea Mourinha i sada pokušava izbjeći takav scenarij i odlučio se za razgovore sa obje strane.

Šta će oni donijeti ostaje da se vidi, ali sigurno da Abramović neće lako preći preko svega.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi