Hazard ima plan kako da dođe do Zlatne lopte

Veoma je jednostavno, ali hoće li uspjeti?

Hazard ima plan kako da dođe do Zlatne lopte

Belgijanac iz redova Chelseaja Eden Hazard važi za jednog od najboljih fudbalera na svijetu, ali još uvijek nije ni blizu osvajanja Zlatne lopte.

Razlog su naravno dva vanzemaljca Cristiano Ronaldo i Leo Messi. Njih dvojica su osvojili posljednjih devet Zlatnih lopti i teško je očekivati da im neko može naškoditi po tom pitanju u budućnosti.

Ipak, Hazard je poručio da on može doći do titule najboljeg fudbalera svijeta i to na veoma jasan način.

"Imam li šansu da osvojim Zlatnu loptu? Ako budem igrao dobro sljedeće sezone, ako osvojim Ligu prvaka sa Chelseajem i Svjetsko prvenstvo sa Belgijom, zašto ne bih imao šanse?", upitao se Hazard.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, on je malo i spustio loptu pa je poručio da će to biti veoma teško dok su aktivni Ronaldo i Messi.

"Kada Ronaldo i Messi odu u penziju, možda će mrtvu trku tada voditi Griezmann, Dybala i Neymar, ko zna? Nadam se da ću jednog dana osvojiti Zlatnu loptu, ali ako i ne uspijem, neće mi biti veliki problem", poručio je Belgijanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi