Iniesta novi kapiten Barcelone

Messi zamjena

Iniesta novi kapiten Barcelone

S. Bošković

Barcelona je objavila da je Andreas Iniesta kapiten kluba za sezonu 2015/16.

Jedan od najboljih igrača Barcelone će kapitensku traku preuzeti od dugogodišnjeg suigrača Xavija. 

Zamjenik Inieste bit će Lionel Messi, koji je prošle sezone postigao 56 golova, u isto toliko utakmica. Slijede Sergio Busquets, te Javier Mascherano kao treći odnosno četvrti. 

Iniestu je kao kapiten učinilo tajno glasanje u kojem je učestvovalo osoblje Barcelone. U tom glasanju mjesto kapitena je izgubio Gerrard Pique, prošle sezone je bio četvrti, a zamijenio ga je Mascherano kojem je ovo prvi put da je jedan od zamjenika. 

Iniesta je u ovom trenutku igrač s najviše provedenog vremena u Barceloni. Član je katalonskog tima od 2002. godine kada je debitovao u utakmici Lige prvaka protiv Brugesa. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Iznad svega ovo je mnogo specijalna odgovornost. ne reprezentirate samo tim već mnogo više od toga. Grb, sliku kluba za koji igrate", rekao je Iniesta za medije u Španiji. te je još dodao:

"Postati kapiten prvog tima je nešto veoma posebno, pogotovo za igrače koji su u klubu već dugo vremena. I kao što su svi ljudi drugačiji, tako su u kapiteni tima drugačiji. Svaki posjeduje vlastiti način komunikacije."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.