Juventus jučer dogovorio pojačanje
Foto: EPA

Wojciech Szczesny u Torinu?

Juventus jučer dogovorio pojačanje

M. Šljivak

Pred finale Lige prvaka protiv Real Madrida u kojem su poraženi s 4:1, Juventus je dogovorio novo pojačanje za narednu sezonu.

Novi član Stare dame postaće poljski golman Wojciech Szczesny, koji u redove tima iz Torina službeno dolazi iz Arsenala, a prethodne dvije sezone je nosio dres Juventusovog velikog rivala Rome.

S obzirom na to da mu Roma nije ponudila produžetak saradnje, Poljak se odlučio na odlazak. On je još uvijek pod ugovorom s Arsenalom, koji je odlučio da ga proda ovog ljeta i on će za 14 miliona funti vjerovatno preseliti u Torinu.

Tamo će u narednoj sezoni biti rezerva Gianluigiju Buffonu. Legenda Stare dame će i u narednoj sezoni biti broj jedan, iako na leđima ima 39 godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Szczesny će šansu vjerovatno čekati u susretima Kupa, ali sigurno da neće imati ništa protiv toga, ako Juventus nastavi da osvaja trofeje.

Poljaku ugovor s Arsenalom ističe narednog ljeta i londonski tim želi da barem nešto zaradi na njegovom transferu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi