Kante povrijeđen, propušta meč odluke za Francusku
Foto: EPA

Kante povrijeđen, propušta meč odluke za Francusku

E. Škorić

Francuski reprezentativac N'Golo Kante povrijedio se u meču protiv Bugarske.

Francuzi su golom Blaisea Matuidija sinoć slavili u Sofiji i na pobjedu su od odlaska na Svjetsko prvenstvo, no na meču je povrijeđen sjajni veznjak Chelseaja.

Dosta grub je bio duel Bugara i Francuza, nekoliko oštrih startova, a 26-godišnji Kante povrijedio je prst.

On će definitivno propustiti duel s Bjelorusijom za dva dana, u kojem će Francuzi imati priliku da ovjere odlazak na SP u Rusiju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kantea bi mogao zamijeniti Adrien Rabiot, a u Chelseaju su zabrinuti da se ne radi o težoj povredi. Podsjećamo da je i Marouane Fellaini, reprezentativac Belgije, također povrijeđen u Sarajevu, što će itekako razbijesniti Josea Mourinha, menadžer Manchester Uniteda.

Mourinho je tražio od Belgijanaca da puste Fellainija jer im meč nije od pretjeranog značaja (ranije osigurali SP, op.a), ali to se nije dogodilo, a Fellaini bi mogao pauzirati najmanje mjesec dana zbog jučerašnje povrede ligamenata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi