Kapić strijelac u pobjedi Gorice

Prva liga Slovenije

Kapić strijelac u pobjedi Gorice

U 12. kolu slovenačke Prve lige Gorica je na domaćem terenu savladala Celje rezultatom 2:1, a jedan od strijelaca za pobjedničku ekipu bio je Rifet Kapić. 

Bh. fudbaler je Goricu u vodstvo doveo u 21. minuti, a prednost od 1:0 na snazi je bila sve do 66. minute. Rezultat je povisio Nwabueze, da bi u 76. minuti utješni gol za Celje i ujedno posljednji na utakmici postigao Džinić. 

Kapić je tako nastavio kontinuitet dobrih igara u Sloveniji, a ovo mu je ujedno bio četvrti ovosezonski pogodak u jedanaest odigranih utakmica za Goricu. 

Nakon ove pobjede Gorica se nalazi visokom trećem mjestu u Prvoj ligi Slovenije, dok je Celje na 12. mjestu. 

Nešto ranije svoj meč su odigrali Triglav i Krško. Konačan rezultat glasio je 3:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi