Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Prognoze za srijedu

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za srijedu, 16. mart 2016. godine.

CROATIA: Croatian Cup 
17:30   Hajduk Split - Dinamo Zagreb - tip 1, under 2,5

Ovo je ujedno derbi meč Hrvatskog kupa i ujedno najgledanija utakmica u cijeloj državi. Kada se sastanu "bili" i "modri" cijela Hrvatska se podijeli u dva tabora, a ono što ne ide domaćima u prilog je tradicija posljednjih godina.

Splićani su i u posljednjoj utakmici na Maksimiru imali bod sve do sudijske nadoknade, ali ponovo su ostali praznih šaka.

Naša preporuka je tip 1, i manje od 2,5 golova. Mislimo da je konačno došlo vrijeme da Hajduk zabilježi  jednu pobjedu na Poljudu nad najljućim rivalom.

EUROPE: Champions League - Play Offs 
20:45   Bayern Munich - Juventus - tip X, over 2,5

Nakon prve utakmice koja je završila rezultatom 2:2, imamo više pitanja nego odgovora u pogledu prolaska u narednu fazu.

Iako je Bayern izgledao kao veliki favorit, Juventus je uspio da ostane neporažen i time da stavi Bavarce pred veliko iskušenje na svom terenu. 

Preporuka je tip X i više od 2,5 golova. U našoj preporuci se mogu desiti rezultati koji vode domaće u narednu rundu, kao 1:1, 2:2 koji donosi produžetke, ili ostali neriješeni rezultati koji vode Juventus u narednu fazu. 

SCOTLAND: Premiership 
20:45   St Johnstone - Ross County - tip 1, over 2,5

# tim u p n i + / - bod
4. St. Johnstone 29 11 6 12 44:46 39
5. Ross County 29 12 3 14 44:46 39

Prosto je nevjerovatno da dva tima nakon 29. odigranih kola imaju identičnu gol-razliku i isti broj bodova. To svakako daje neizvjesnost ovom susretu.

Ipak, kao orjentir može da nam posluže samo tri remija gostiju, što nam govori da utakmice igraju po sistemu na "sve ili ništa". Domaći sa druge strane imaju nešto manje oscilacije.

Kako se radi o ostrvskom fudbalu, preporučićemo tip 1 i više od 2,5 golova. St. Johnstone je iskusniji i mogao bi da iskoristi prednost domaćeg terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi