Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

Prognoze za četvrtak

Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za četvrtak, 28. april 2016. godine.

EUROPE: Europa League - Play Offs

21:05   FK Shakhtar Donetsk - Sevilla - tip X, over 2,5

U prvoj polufinalnoj utakmici Evropske lige se sastaju Shakhtar iz Donetska i Sevilla. Obje ekipe su takmičenje odigrale na vrhunskom nivou i zasluženo se našle u samoj završnici.

Ono što ide na ruku domaćima je da su na domaćem terenu prosto pregazili sve protivnike, a  ono što im ne ide na ruku je činjenica da je Sevilla pretplaćena na ovaj trofej u posljednjim godinama.

Preporuka je tip X i više od 2,5 golova. Vjerovatno će važnost meča odigrati svoju ulogu, iako obje ekipe gaje otvoren fudbal.

EUROPE: Europa League - Play Offs 

21:05   Villarreal - Liverpool - tip X, under 2,5

Liverpool nakon epskog meča sa Dortmundom ide u Španiju. Villarreal je isprašio Spartu u sred Praga, što je za mnoge bilo iznenađenje, polovično tvrda "žuta podmornica" na svom terenu ne dopušta mnogo iznenađenja.

Englezi tradicionalno igraju teže na kontinentu, mada je Klopp unio dosta kontinentalnih elemenata i njemački mentalitet.

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Oba tima će gledati da ne rizikuju previše u prvom meču, slično prvim mečevima prethodne runde takmičenja.

SWEDEN: Allsvenskan 

19:00   Hacken - Gefle - tip X, under 2,5

# tim u p n + / - bod
12. Gefle 5 1 2 2 4:5 5
16. Hacken 5 1 0 4 4:7 3

Loš start oba tima u novoj sezoni sa samo jednom pobjedom na obje strane donosi ovom meču dodatni pritisak.

Ukoliko ne žele da zaostanu u samom početku sezone, obje ekipe će morati da porade na efikasnosti u ligi gdje golovi padaju u velikom broju. Gosti su ipak igrali i dva puta neriješeno, a domaći nakon početne pobjede nižu samo poraze.

Sugestija je tip X i manje od 2,5 golova. Neefikasnost koju su pokazala oba tima ne daje nam mnogo izbora oko preporuke za golove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi