Klopp objasnio zašto Coutinho nije u konkurenciji za meč
Foto: EPA

Redsi sutra igraju protiv Hoffenheima

Klopp objasnio zašto Coutinho nije u konkurenciji za meč

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola sutra igraju prvi meč play-offa Lige prvaka protiv Hoffenheima.

Izabranici Jurgena Kloppa sutra će na gostovanje u Njemačku gdje će odmjeriti snage protiv Hoffenheima u prvom meču play-offa za Ligu prvaka. Redsi su danas u svom trening kampu odradili još jedan trening na kojem ni ovaj put nije bilo Philippea Coutinha.

Brazilac je zbog povrede leđa propustio meč protiv Watforda, a nije u konkureniciji ni za sutrašnju utakmicu. Naravno, nakon što je potvrđeno da Coutinho nije prijavljen na utakmice protiv Hoffenheima rasplamsale su se spekulacije da će ovaj fudbaler svoju karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Međutim, nakon večerašnjeg treninga oglasio se ponovo Klopp koji je s novinarima odlučio podijeliti nove informacije što se tiče statusa brazilskog igrača. Njemački stručnjak je dodao da je povreda jedini razlog što Coutinho ne igra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ništa se nije promijenilo u prethodnih nekoliko dana što se tiče Coutinha i navodnog transfera. On nije dostupan za nas u ovom trenutku i to je glavni problem u svemu tome. Ne može igrati zbog problema s povredom i svi znaju da je to ogroman udarac za naš tim. Pripremamo se za utakmice bez njega baš kao i bez Adama Lallane i Daniela Sturridgea koji su povrijeđeni", rekao je Klopp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi