Kovač: Mora se samo umrijeti
Foto:EPA

Prosinečki Hrvatskoj zakomplicirao situaciju

Kovač: Mora se samo umrijeti

S. Bošković

Reprezentacija Hrvatske nije uspjela slaviti protiv Azerbejdžana, a dok su hrvatski mediji razočarani igrom, izbornik Niko Kovač bio je zadovoljan.

Na press konferenciji za medije rekao je da je Hrvatska bila izvrsna, te da ne strahuje od mogućih komplikacija u grupi.

"Kao što smo svi vidjeli, bili smo dominantni, no nismo zabili gol koji smo htjeli. Lopta nije htjela u gol. Hrvatska je danas bila odlična, osim što nismo zabili. Nismo imali koncentracije u nekim situacijama, oni su se branili, to smo očekivali, ali su bili opasni u kontrama. Moramo živjeti sa ovim, bilo bi bolje da smo pobijedili, ali takav je nogomet, idemo dalje."

Branio je Kovač svoje izabranike, spominjao je da lopta nije htjela u gol, te da igračima nema šta zamjeriti.

Hrvatska je ovim remijem zakomplicirala situaciju, i za tri dana pobjeda u Oslu im je imperativ.

"Mora se samo umrijeti. Trudili smo se, ali uvjeren sam da ćemo pokazati pravu Hrvatsku u Oslu. Ne treba gledati prema novcu tko koliko vrijedi, jer tada nijedna manja ekipa ne bi tukla veću. Po meni je Hrvatska bila odlična, samo nismo zabili."

Sunarodnjak Kovača na klupi Azerbejdžana, Robert Prosinečki, bio je vidno zadovoljan, a i hvalio je igračku kvalitetu Vatrenih:

"Borbenošću smo zaslužili bod. Moramo biti zadovoljni, igrali smo protiv možda i najbolje ekipe u Europi kad pogledate imena. Mi smo igrali najbolji nogomet koji možemo, tako da sam zadovoljan."

Prosinečki, koji još nije poražen kao selektor Azerbejdžana smatra da je ovaj bod velika stvar za njega i za azerbejdžanski nogomet, te ističe da je ponosan svoje igrače.

Ipak uvjeren je kako Hrvatska ide na Euro.

"Hrvatska je favorit i došla je pobijediti, ali mi smo bili dobri. Nadam se da će biti bolji u Norveškoj. Bez daljnjeg idu na Euro, a nama je ovaj bod bitan za daljnji rad."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pobjedom Norveške protiv Bugarske, te Italije protiv Malte situacija u grupi H je komplicirana. Niko od tri vodeće reprezentacije ne želi u baraž koji će biti veoma težak, a u najlošijoj situaciji nalazi se Norveška. Norvežani koji imaju dva boda manje od Italije, te jedan od Hrvatske u nedjelju pred domaćim navijačima imaju priliku okrenuti stanje u grupi, te se postaviti u najbolju poziciju pred zadnja dva kola.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.