Mascherano najavio oproštaj od reprezentativnog dresa
Foto: EPA

Iskusni defanzivac uskoro odlazi u penziju

Mascherano najavio oproštaj od reprezentativnog dresa

Piše: R. Pašić
Javier Mascherano je imao samo riječi hvale na račun svog saigrača iz reprezentacije, ali i iz Barcelone Lionela Messija, nakon što je on svojim hat-trickom protiv Ekvadora "poslao" Argentinu na Svjetsko prvenstvo.

Nakon sinoćnjeg trijumfa Mascherano je sa novinarima razgovarao o Lionelu Messiju, ali i iskoristio priliku da najavi svoj skori oproštaj od reprezentativnog dresa.

"Lionel Messi ima ovu igru u 'malom džepu', a kada je to slučaj, vi imate mogućnost da napravite mnogo stvari. Nadam se da mu možemo pomoći u Rusiji. Uživali smo igrati sa njim, a sada mu moramo pomoći", izjavio je Mascherano, pa nastavio:

"Imamo priliku ostvariti san. To je Svjetsko prvenstvo i možemo se sjetiti kako smo igrali u Brazilu. Imamo ovih sedam ili osam mjeseci da se pripremimo i stignemo tamo u najboljoj mogućoj formi. Pokušat ćemo to uraditi."

"Za puno ljudi je priča mogla završiti nakon ove utakmice, ali, hvala Bogu, to nije bio slučaj. Ako odem u Rusiju, to će biti kraj. To znam sigurno", nagovijestio je Mascherano povlačenje iz reprezentacije nakon Mundijala u Rusiji.