"Mertens bi rado ostao, ali mora pitati ženu"
Foto: EPA

Aurelio De Laurentiis otvoreno

"Mertens bi rado ostao, ali mora pitati ženu"

M. Šljivak

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis otkrio je kako Dries Mertens želi produžiti ugovor s klubom, ali da se o tome pita njegova supruga.

Mertens je odličnim nastupima u dresu ekipe sa San Paola privukao veliku pažnju na sebe i spominje se njegov odlazak u englesku Premier ligu.

Mertens želi produžiti ugovor, ali problem predstavlja njegova žena, koja bi da ode iz Italije.

Tako barem tvrdi predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

"Mertens? Želi ostati u Napoliju, ali za tu opciju mora pitati ženu. Ako je uspije nagovoriti, dočekaćemo ga raširenih ruku", istakao je De Laurentiis.

Belgijanac Mertens (29) iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri. Igrao je zaista fantastično, ali usprkos tome tim je ostao bez trofeja. Ugovor s Napolijem ga veže do 2022. godine, a ove sezone je u 41 utakmici za klub postigao 28 golova uz 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegovo ime se najčešće povezuje s Manchester Unitedom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi