Messi i društvo nemoćni, Brazil razbio Argentinu
Foto: EPA

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Messi i društvo nemoćni, Brazil razbio Argentinu

U noći sa četvrtka na petak odigran je još jedan veliki derbi Brazila i Argentine, koji je zasluženo pripao Brazilcima (3:0).

Početak utakmice u Belo Horizonteu pripao je Argentincima koji su imali terensku inicijativu i prvu pravu priliku na utakmici. Lucas Biglia je u 23. minuti silovito šutirao sa ruba šesnaesterca, ali se istakao domaći golman Alisson koji je to sjajno odbranio.

Samo minutu nakon toga, Brazil je iz svoje prve prilike došao do vodstva a strijelac je bio Philippe Coutinho. Fudbaler Liverpoola je postigao fantastičan gol za veliku radost domaćih navijača na stadionu Mineirao.

Argentina je pokušavala doći do poravnanja ali Messi, Higuain, Di Maria i ostali fudbaleri ove selekcije nisu imali pravi odgovor na odlično postavljenu odbranu Brazila. Brazil je rijetko dolazio pred gol Romera, ali kada bi se to desilo, uvijek bi bilo opasno po Argentince.

Igrao se 38. minut kada je Neymar napravio slalom kroz odbranu Argentine i pogodio stativu, da bi isti igrač u prvoj minuti sudijske nadoknade bio precizan i donio svojoj reprezentaciji sigurnu prednost od 2:0.

Već početkom drugog poluvremena, Paulinho je propustio sjajnu priliku za 3:0, da bi u 59. minuti Renato Augusto stavio tačku na i i donio svom timu najslađu pobjedu.

Pokušao je argentinski selektor promijeniti stvari uvođenjem Aguera, ali ništa nije pomoglo sinoć nemoćnoj Argentini, koja je upisala svoj već treći poraz u ovim kvalifikacijama.

Brazil nakon 11 utakmica zauzima prvo mjesto na tabeli sa 24 boda, dok je Argentina u nezavidnoj situaciji. Gaučosi se nalaze tek na šestom mjestu sa 16 bodova i do kraja ih očekuje velika borba za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi