Messijeva porodica napadnuta tokom finala Copa Americe

Tokom poluvremena

Messijeva porodica napadnuta tokom finala Copa Americe

Fudbalska reprezentacija Argentine poražen je nakon boljeg izvođenja penala u subotu navečer od selekcije Čilea u finalu Copa Americe sa 4:1.

Poraz od domaćina finalu kontinentalnog šampionata za Lionela Messija nije bio dovoljan šok. Naime, njegova porodica koja je prisustvovala finalnoj utakmici na stadionu Nacional Santiago de Chile napadnuta je od strane protivničkih navijača. 

Ovaj incident desio se na tribinama tokom poluvremena, a prema pisanju španske Marce Messijev brat Rodrigo dobio je jedan udarac od nepoznatog čovjeka, dok Clarina piše detalje prema kojima je zaradio udarac šakom u potiljak.

Pored svega engleski Dail Mail piše kako je Rodrigo i pogođen tvrdim predmetom iz daljine. Prema pisanju svih medija Messijevi roditelji Celia i Jorge, te braća Matias i Rodrigo, baš kao i dva bliža rođaka prošli su kroz prave salve uvreda, gurkanja, ali ih se i pljuvalo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sve je krenulo od starta Marcela Diaza na Messiju u 44. minuti nakon koje je porodica glasno protestvovala. Nakon što su se na poluvremenu desile neželjene scene, porodica zvijezde Barcelone i kapitena Argentine od strane stadionskog osiguranja odvedena je u odvojene kabine za gledaoce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.