Milan nudi 75 miliona eura i Nianga za Belottija
Foto: EPA

Žele što prije napadača

Milan nudi 75 miliona eura i Nianga za Belottija

E. Škorić

AC Milan ne odustaje od kvalitetnog pojačanja u napadu, ponovo je poslao ponudu za Andreu Belottija.

Vodstvo Milana želi da dovede još jednog vrsnog napadača do kraja prelaznog roka i do 15. avgusta će se znati ko je "taj". Belotti je želja crveno-crnih i nakon što je propala mogućnost dovođenja Diega Coste i Pierre-Emericka Aubameyanga, Italijan je ponovo u fokusu.

Rososneri su spremni sada da za 23-godišnjaka Torinu plate 75 miliona eura, te da uz novac proslijede M'Bayea Nianga.

Torino je ranije odbijao ponude iz Milana i zahtijeva minimalno 100 miliona eura, koliko je odštetna klauzula, a Milan će pokušati da s Niangom namami Bikove. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prošle sezone Belotti je postigao 26 golova na 35 mečeva u Seriji A i bio je treći strijelac lige iza Edina Džeke i Driesa Mertensa. Pored Belottija, Milan pregovara s Fiorentinom oko Nikole Kalinića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi