Mourinho smatra da je ispao naivan jer je pustio fudbalera
Foto: EPA

Reprezentativna pauza ga razbijesnila

Mourinho smatra da je ispao naivan jer je pustio fudbalera

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho veoma je ljut na selektora reprezentacije Engleske Garetha Southgatea zbog toga što je stavio u prvu postavu njegovog fudbalera Phila Jonesa na meču protiv Njemačke. 

Jones konstantno ima problema sa povredama i jedan je od igrača koji ne mogu povezati nekoliko mjeseci bez povrede. On u posljednje vrijeme ima problema sa povredom mišića bedra, ali Southgate ga je bez obzira na to pozvao u reprezentaciju i dao mu je priliku za igru od prve minute protiv Njemačke. 

Već nakon 25. minuta Phil Jones je morao izaći iz igre zbog povrede, a to je razbijesnilo Mourinha. 

"Ne mogu vjerovati da igrač koji ima problema sa povredom mora igrati prijateljsku utakmicu. Naravno, Phil Jones ima problem. Ima problem već tri sedmice koji ga spriječava da igra u klubu, a onda zaigra za klub u ekstremnim uslovima jer igramo veoma bitan meč protiv Chelseaja. Onda ode na reprezentativnu pauzu i vrati se sa standardnom povredom", rekao je Mourinho pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvijek imate klubove u kojima sa njihovim igračima nikada nije sve u najboljem redu. Uvijek nađu neki problem sa povredama igrača i na kraju ga ne puste na reprezentativnu pauzu i on se odmara te bude spreman za naredne utakmice kluba", rekao je Mourinho koji smatra da je ispao naivan kada je pustio Jonesa u reprezentaciju. 

Podsjetimo, United naredni meč igra protiv Newcastlea, a za sada nije poznato hoće li Jones biti spreman za utakmicu. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi