Muslin pred novim angažmanom
Foto: EPA

Nakon što je odbio BiH

Muslin pred novim angažmanom

Slavoljub Muslin, srbijanski trener koji je nedavno odbio poziv N/FSBiH, mogao bi preuzeti nogometnu reprezentaciju Uzbekistana. 

Fudbalska federacija Uzbekistana je u potrazi za novim selektorom i već je započela pregovore s nekolicinom stranih stručnjaka, a među njima je i 64-godišnji Slavoljub Muslin. 

Posljednji angažman Muslin je imao na klupi reprezentacije Srbije, s kojom je u kvalifikacijama osvojio prvo mjesto i plasirao se na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a unatoč tome dobio je otkaz. Od tada iskusni stručnjak je dovođen u vezu sa reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Slovenije. 

Da je Muslin jedan od kandidata za klupu Uzbekistana potvrdila je i kuća fudbala ove zemlje, a među kandidatima još su imena poput Branka Ivankovića, Miodraga Radulovića, Waltera Mazzarrija, Dana Petrescua... 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Muslin je, pored reprezentacije Srbije, u svojoj trenerskoj karijeri vodio mnogo klubova, među ostalim, Lens, Crvenu zvezdu, Levski iz Sofije, Lokeren, Lokomotiv iz Moskve, Khimki, Dinamo iz Minska, Krasnodar i Standard Liege.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti