Napoli napravio kiks koji će skupo platiti
Foto: EPA

Sassuolo nosi bod sa San Paola

Napoli napravio kiks koji će skupo platiti

Fudbaleri Napolija su nastavili sa neuvjerljivim partijama u ovoj sezoni Serije A. Viceprvak Italije je danas na svom terenu odigrao samo 1:1 protiv Sassuoloa i tako propustio idealnu priliku da se približi Juventusu i ostatku timova iz samog vrha tabele.

Napoli je bio bolji tim u prvom poluvremenu, a nagrada za to stigla je u 42. minuti. Insigne je na asistenciju Hamšika lijepo pogodio za vodstvo Napolija od 1:0, a za omalenog Italijana je to bio tek treći pogodak u sezoni.

Nakon vodećeg gola Napoli je zaigrao pomalo kukavički. Prave prilike su izostale i činilo se kao da su se izabranici Maurizija Sarrija zadovoljili minimalnim vodstvom, koje su namjeravali zadrati do posljednjeg sudijskog zvižduka.

To se, ipak, nije dogodilo jer je rezervista Defrel u 82. minuti zaledio San Paolo i donio Sassuolou vrijedan bod sa jednog od najtežih gostovanja u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najbolju priliku za Napoli imao je Callejon u trećoj minuti sudijske nadoknade. Nakon sjajne akcije Španac je pogodio stativu.

Napoli nakon 14 kola zauzima skromno sedmo mjesto na tabeli sa 25 bodova, osam manje od vodećeg Juventusa. S druge strane, Sassuolo je napokon uspio prekinuti ni od četiri uzastopna poraza i sada je 16. na tabeli sa 14 bodova.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi