Nazvao protivnika seljačkim timom i izazvao skandal u Srbiji
Foto: EPA

Le Tallec uzburkao strasti

Nazvao protivnika seljačkim timom i izazvao skandal u Srbiji

Francuski fudbaler iz Crvene zvezde Damien Le Tallec dao je kontroverznu izjavu nakon utakmice njegovog kluba i Mladosti iz Lučana.

Zvezda je slavila sa 2:1, a Le Tallec je poslije utakmice kritikovao protivničku ekipu za koju je rekao da je na Marakanu došla samo kako bi pošteno istukla njega i njegove saigrače.

"Ne znam kako to nazvati osim ljubomorom. Čuo sam i instrukcije s njihove klupe, došli su samo da nas tuku na terenu. Mladost je seljačka ekipa. Njihov igrač Radivojević me je udario pri čemu me zaboljelo rame s kojim imam velikih problema. Da me nije boljelo, udario bih ga iz sve snage i sigurno bih dobio crvrni karton. U tim trenucima nisam mnogo razmišljao i došlo mi je da ga ubijem. Sretan sam zbog pobjede, ali ovo nije bio fudbal", rekao je Le Tallec, čija je izjava uzburkala strasti u srbijanskom fudbalu.

Le Tallecu je odgovorio trener Mladosti Nenad Milovanović, koji je pozvao Fudbalski savez Srbije da reaguje.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Zgrožen sam. Ne mogu da shvatim da jedan klub poput Crvene zvezde, koji veoma poštujem, dozvoli igraču da daje ovakve izjave. Ubiti nekoga je preteška izjava i zaista očekujem da se oglasi FSS. Za 15 godina rada u fudbalu nikada igraču nisam rekao da nekoga udari niti bilo šta slično. Veoma dobro znam šta je povreda i da ti momci žive od fudbala, tako da te riječi iz mojih usta nisu izašle. Mi smo došli da se sa Zvezdom nadigravamo na terenu i mislim da se nismo obrukali. Odigrali smo korektno, onako kako smo se i pripremali za ovu utakmicu. Rekao sam da smo utakmicu odigrali krajnje korektno, ali neki vanfudbalski faktori uticali su na dešavanja na terenu, o kojima nažalost ne smijem pričati", rekao je trener Mladosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi