Neymar i Messi za trijumf Barce u katalonskom okršaju
Foto: EPA

Primera

Neymar i Messi za trijumf Barce u katalonskom okršaju

E. Škorić

Barcelona je u katalonskom derbiju savladala Espanyol s 2:0.

Barca je u 33. kolu španske Primere stigla do 26. pobjede i ponovo došla na pet bodova prednosti u odnosu na Real Madrid, koji dakako ima utakmicu manje.

Barca ne gubi kada igra protiv Espanyola, što se još jednom pokazalo. 

Već u trećoj minuti je Neymar upropastio dobru šansu za goste. Iskupio se u 17. minuti. Lijepa akcija Barce, Jordi Alba je ubacio s lijeve strane, a Neymar loptu zakucao u mrežu.

Osam minuta kasnije, Barcelona je stigla do drugog gola. Lionel Messi je primio loptu koju mu je poslao Luis Suarez, a potom je matirao Kika Casillu.

Jordi Alba je isključen u 55. minuti, ali i sa igračem manje je Barca bila bolja, pa pobjeda gostiju nije došla pod znak pitanja. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 33. kolo:
Espanyol - Barcelona 0:2 (Neymar 17, Messi 25)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.