Neymar se zbog proslave gola suočava sa kaznom FIFA-e?

Moguće je da FIFA Brazilcu izrekne kaznu

Neymar se zbog proslave gola suočava sa kaznom FIFA-e?

Teme:

Igrač Barcelone je na utakmici protiv Paragvaja odlučila proslaviti svoj pogodak, koji je kasnije poništen, tako što je uzeo korner zastavicu, te zauzeo pozu u kojoj imitira držanje puške.

Nije poznato koji je razlog za ovakvu proslavu brazilskog fudbalera, ali bi on zbog iste mogao biti sankcionisan od strane FIFA-e.

Edison Cavani je zbog sličnog postupka, s tim što nije uzimao korner zastavicu, na utakmici PSG-a i Lensa kažnjen žutim kartonom, da bi nakon protesta zbog kartona bio i isključen, pa mnogi smatraju da bi i Brazilac mogao očekivati neki oblik kazne.

Neki se slažu da je Neymar trebao biti kažnjen barem žutim kartonom zbog uzimanja korner zastavice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Za mnoge ovo predstavlja bezazlenu zabavu, ali s obzirom na nepredvidivost FIFA-e, ostaje da se vidi da li će brazilska zvijezda biti kažnjena zbog svog postupka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi