Nova senzacija u najavi: Ranieri ponovo u Premiershipu?
Foto: EPA

Watford želi Ranierija na klupi

Nova senzacija u najavi: Ranieri ponovo u Premiershipu?

M. Šljivak

Nekadašnji menadžer Leicestera Claudio Ranieri mogao bi od naredne sezone ponovo raditi u engleskoj Premier ligi.

Čovjek koji je prošle sezone odveo Leicester do prve titule prvaka u historiji kluba, dobio je otkaz u februaru ove godine, a na odmoru bi trebao biti samo do ovog ljeta.

Vrlo lako bi italijanski stručnjak mogao ponovo u Premiership. Ekipa Watforda je ozbiljno zainteresovana za njegove usluge, a vlasnik kluba Gino Pozzo će učiniti sve kako bi angažovao iskusnog stručnjaka.

On bi na poziciji menadžera trebao zamijeniti sunarodnjaka Waltera Mazzarrija, koji radi sasvim solidan posao u klubu, ali želja rukovodstva je priključenje vrhu tabele.

Kao idealanog čovjeka za taj put Pozzo vidi Ranierija, a interesantno je i da je 65-godišnji Italijan u veoma dobrim odnosima s ovom porodicom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, on nije želio razgovarati s vlasnicima kluba o preuzimanju pozicije menadžera sve dok je Mazzarri na klupi, jer na taj način ne želi da diskredituje kolegu.

Ekipa Watforda je trenutno 10. tim Premiershipa i do kraja sezone će pokušati da se izbore za što bolji plasman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi