Nova "svađa" Piquea i Ramosa
Foto: EPA

Nakon izjave Gerarda Piquea da se iz Realove lože vuku konci

Nova "svađa" Piquea i Ramosa

Čini se da je sa završetkom reprezentativnih obaveza došao kraj i prijateljskom odnosu Sergia Ramosa i Gerarda Piquea. Igrač Barcelone nije birao riječi kada je govorio o Real Madridu.

Nakon pobjede španske reprezentacije u prijateljskom meču protiv Francuske, najviše se razgovaralo o inovacijama u suđenju, tačnije pregledavanju video snimaka od strane sudija, međutim, Pique je želio razgovarati samo o najljućem rivalu svoje ekipe.

"Ne volim vrijednosti koje Real Madrid predstavlja, iako tamo ima igrača koje zaista cijenim, a sa nekima sam i prijatelj, nikada ne bih radio u tom klubu."

"Ono što mi se ne sviđa kod Real Madrida je to što oni koji sjede u ložama povlače sve konce", rekao je Pique.

"Jednostavno mi se ne sviđa ono što oni predstavljaju kao klub, šta više da vam kažem? Skoro svi njihovi igrači su mi prijatelji, ali svi mi znamo kako stvari funkcionišu."

Pique se dotakao i Ramosovih i Marcelovih komentara u kojima su oni iznijeli stav da je Barcelona došla do historijske pobjede nad PSG-om sudijskom zaslugom.

"Za mene je ovo show, ne uznemirava me to što oni govore, i nadam se da ni njih ne uznemiravaju moje izjave", nastavio je Barcelonin štoper.

Kada je riječ o uvođenju video snimaka u suđenje, i činjenici da su odluke donesene ovom metodom išle u korist španske reprezentacije, Pique je natavio u istom tonu.

"To je zato što smo bili u bijelim dresovima", našalio se Pique aludirajući na igrače Real Madrida koji uglavnom nastupaju u bijeloj opremi.

Sa druge strane, nije se dugo čekao odgovor iz tabora madridskog kluba, i to od koga drugog, nego od Sergia Ramosa.

"Ono što Pique govori neće promijeniti naše vrijednosti, grb, našu historiju i titule. Ono što on kaže može samo koristiti kao dobar naslov."

"U svakoj loži se povlače konci, ali generalno gledajući, u Barceloni imaju puno više razloga da šute o tome", rekao je Ramos.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

A kada je riječ o Piqueovoj konstataciji da su sudijske odluke išle na ruku Španije zbog bijelih dresova, Ramos je priznao da je ova izjava izmamlia njegov osmijeh.

"Nekoliko godina unazad obnovili smo naše prijateljstvo i to je fantastično", dodao je na kraju Ramos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti