Od Svjetskog prvenstva do treće lige za samo 18 mjeseci!

Strmoglav pad Shole Ameobija

Od Svjetskog prvenstva do treće lige za samo 18 mjeseci!

Reprezentativac Nigerije Shola Ameobi doživio je strmoglav pad u svojoj karijeri.

Ovaj 34-godišnji napadač je danas službeno postao član Fleetwood Towna, kluba koji se takmiči u trećem rangu engleskog fudbala, u koji je stigao iz Boltona.

Shola Ameobi je ne tako davno u dresu Nigerije vodio bitku sa Muhamedom Bešićem na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a 18 mjeseci kasnije završio je u trećeligašu.

Ameobi je svojoj karijeri najdublji trag ostavio igrajući za Newcastle United u kojem je proveo čak 14 godina. Za to vrijeme je odigrao 312 utakmica a bio je čak i dio ekipe Newcastlea koja je 2002. godine gostovala na Koševu ekipi Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Karijera 34-godišnjeg Nigerijca se očigledno približila kraju, pa ne bi bilo veliko iznenađenje kada bi se uskoro i oprostio od aktivnog bavljenja fudbalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi