Oostende slavio, Cocalić igrao u porazu Mechelena

Belgijska liga, 15. kolo:

Oostende slavio, Cocalić igrao u porazu Mechelena

Mechelen je večeras u okviru 15. kola poražen od Kortrijka s minimalnih 1:0. 

Klub za kojeg nastupa bh. reprezentativac Edin Cocalić osmi ovosezonski poraz pretrpio je na gostovanju u Kortrijku, a ključni trenutak desio se u 30. minuti. Za vodeći i ujedno posljednji pogodak na utakmici pobrinuo se Žarko Tomašević. 

Razloga za slavlje imao je i Oostende, koji je na domaćem terenu savladao Leuven sa 3:0. Domaći su poveli u 23. minuti preko Vandendriesschea, da bi u 38. minuti na 2:0 povisio Musona. Do kraja utakmice, tačnije u 58. minuti, Oostende je postigao i treći pogodak, a ovaj put strijelac je bio Gohi. 

Duel između Lokerena i St. Truidena okončan je neriješenim rezultaom 1:1, dok su Waasland Beveren i Westerlo odigrali 2:2. Mladi bh. reprezentativac Deni MIlošević nije konkurisao za susret. 

Oostende je nakon pobjede nad Leuvenom preuzeo lidersku poziciju i trenutno ima jedan bod više u odnosu na prateći Gent. Na trećem mjestu je Anderlecht. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Belgijska liga, 15. kolo: 

Kortrijk - Mechelen 1:0
Oostende - Leuven 3:0
Waasland Beveren - Westero 2:2
Lokeren - St. Truiden

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.