"Ovdje rade gluposti kao u BiH, Srbiji i Hrvatskoj"

Poznati albanski komentator tvrdi

"Ovdje rade gluposti kao u BiH, Srbiji i Hrvatskoj"

E. Škorić

Poznati albaski fudbalski komentator Dritan Shakohoxkha komentarisao je prekid utakmice u Palermu.

Italija je s 2:0 pobijedila Albaniju u Palermu u meču kvalifiakcija za Svjetsko prvenstvo, a susret je obilježio prekid kojeg su izazvali gostujući navijači.

"Ovo ima samo na Istoku. Huliganstvo stanuje u Jugoslaviji i ima mnogo veze s politikom. Navijači su napravili glupost u Palermu i oni rade po jugoslovenskom modelu, kao što se radi u Hrvatskoj, Srbiji ili Bosni. Navijači žele biti važniji od nacionalnih timova i to ne treba biti tako", rekao je Shakohoxkha.

On smatra da bi albanski navijači trebali da pronađu zajednički jezik s Fudbalskim savezom te zemlje i da bakljadom i neredima neće riješiti stvari. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo da je grupa albanskih navijača najavila prekid večerašnje utakmice u Elbasanu, gdje će igrati naša reprezentacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi