Pique: Želim biti kapiten Barcelone
Foto: EPA

Ima namjeru da postane kapiten

Pique: Želim biti kapiten Barcelone

M. Šljivak

Defanzivac Barcelone, Gerard Pique, želi biti kapiten katalonskog kluba.

Nakon odlaska legendarnog Xavija Hernandeza iz kluba, mjesto kapitena u redovima prvaka Španije, preuzeo je Andres Iniesta.

Međutim, jedan od najstandardnijih igrača katalonskog velikana, Gerard Pique, želi traku na svojoj ruci.

"Iako nisam kapiten, igram dosta bitnu ulogu u ekipi. Bio kapiten ili ne u narednom periodu, nastaviću da igram važnu ulogu. Volio bih biti kapiten u budućnosti, ali nije to nešto što me muči. Ako budem dobio traku, iskoristiću je", istakao je Pique.

Ovaj 28-godišnji fudbaler je prošao omladinsku školu Barcelone. Ipak, 2004. godine odlazi u Manchester United, gdje međutim ne dobija mnogo prostora za igru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odigrao je svega 12 utakmica za Crvene đavole, a jednu sezonu je proveo i kao posuđen igrač u Zaragozi. Za ovaj tim je odigrao 22 meča, da bi 2008. godine ponovo stigao u Barcelonu.

Od tog trenutka je neizostavan član prve postave Katalonaca, a odigrao je preko 200 utakmica u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.