Pjanić: Današnji transferi su apsurdni
Foto: EPA

"Za to nisu krivi igrači"

Pjanić: Današnji transferi su apsurdni

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić dao je intervju za Bild u kojem je govorio o apsurdnoj situaciji u današnjem nogometu.

Mnogi imućni klubovi danas troše "astronomske" svote novca na pojačanja. U tom segmentu prošlog ljeta je prednjačio Manchester United koji je za Paula Pogbu izdvojio više od 100 miliona eura, a jedan od onih koji je protiv takve filozofije je i naš Miralem Pjanić. 

"Gledajući ostale transfere, moj i nije preskup. Neki su apsurdni, ali za to nisu krivi igrači, već klubovi koji čine tržište. Ja lično nisam otišao u Juventus zbog novca i to mi nikada nije bio prioritet. U karijeri ne želim letjeti previsoko. Uvijek idem korak po korak", kazao je Pjanić. 

Naš reprezentativac je odlično uklopio u Juventusu i mnogi ga porede s legendarnim Andreom Pirlom. 

"O Pirlu ne treba trošiti riječi. Na svojoj poziciji je bio jedan od najboljih i nekada sam studirao njegove poteze, međutim ne želim ga kopirati. Želim iskoristiti svoje kvalitete i pomoći Juventusu", jasan je Pjanić. 

Tokom razgovora Pjanić se dotakao i Gianluigija Buffona, najboljeg golmana svijeta u posljednje dvije decenije. 

"Buffon je legenda. Fantastično je imati takvog igrača, njegovo iskustvo je od velike pomoći. On ima pobjednički mentalitet i od njega samo možete naučiti." 

Iako Allegri nije bio pretjerano zadovoljan njegovim nastupom, statistika kaže da je Pjanić u polufinalnom meču Lige prvaka protiv Monaca bio najbolji igrač na terenu kada je riječ o tačnim dodavanjima. 

"Što se tiče utakmice protiv Monaca, dobra stvar je što smo postigli dva pogotka u gostima. To je sigurno važno za nas. Ipak, prva utakmica je tek prvo poluvrijeme i moramo maksimalno ozbiljno ući u revanš. San nam je da igramo finale u Cardiffu", kazao je, između ostalog, Pjanić. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone Pjanić je za Juventus postigao osam pogodaka i tome dodao 13 asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi