Pochettino: Alli je poput divljeg konja
FOTO: EPA

Treba ga pripitomiti

Pochettino: Alli je poput divljeg konja

Mauricio Pochettino je za britanske medije govorio o mladom Tottenhamovom veznjaku Dele Alliju. 

Alli (20) slovi za veliku nadu u Engleskoj, međutim u Tottenhamu se bore s njegovim temperamentom obzirom da je prošle godine u dva navrata dobio suspenziju zbog udaranja protivničkih fudbalera.

"On je veliki talenat, ali je ponekad divlji. Sada se malo smirio, ali ne može se ta osobina potpuno izgubiti, toga čini posebnim igračem. To je kao da imamo divljeg konja kojeg morate da stavite u obor i pripitomite", kazao je Pochettino i dodao:

"Sretam sam što ga imam u timu, posebno zbog njegovog zalaganja u svakoj utakmici. Donosi nam mnogo pozitivnih stvari, naporno radi, postiže golove, stvara šanse...", riječi su Pochettina. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dosad odigranih osam utakmica Alli je tri puta bio strijelac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi