Poznat datum izvlačenja parova baraža za Mundijal

Može li se Bosna i Hercegovina naći u jednom od šešira?

Poznat datum izvlačenja parova baraža za Mundijal

Danas je FIFA zvanično saopštila datum i mjesto izvlačenja parova baraža za Mundijal u Rusiji. Kako je Belgija već osigurala prvu poziciju našoj kvalifikacionoj grupi, ostaje nam se nadati da će Zmajevi uspjeti izboriti nastup u baražu.

Iz FIFA-e je saopšteno da će se parovi za baraž izvlačiti 17. oktobra ove godine u Cirihu.

Direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, kada je Evropa u pitanju, izborit će devet pobjednika kvalifikacionih grupa, dok se Rusija, kao domaćin, automatski plasirala.

S druge strane, plasman na Mundijal će kroz baraž pokušati obezbijediti osam najboljih drugoplasiranih ekipa iz kvalifikacionih grupa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sve reprezentacije koje izbore baraž će biti podijeljene u dvije jakosne grupe. Nositelji će biti četiri reprezentacije s najboljim rejtingom na FIFA-inoj rang listi koja će biti objavljena dan prije izvlačenja parova baraža, 16. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi