Prije nego prokomentarišete Astanu, pogledajte im stadion!

Ništa bez ulaganja...

Prije nego prokomentarišete Astanu, pogledajte im stadion!

Teme:

Najprijatnije iznenađenje ovogodišnjih kvalifikacija za Ligu prvaka je Astana, klub koji je senzacionalno izborio plasman u evropsku elitu.

Iako su osnovani tek 2009. godine, u razvoj ovog kluba je uloženo mnogo novca. Projektu se pristupilo zaista ozbiljno, a velika nagrada je stigla vjerovatno prije nego li je iko očekivao.

Plasman Astane u grupnu fazu Lige prvaka izazvao je različite komentare. Mnogi ljubitelji fudbala sa ovih prostora ne mogu da se načude činjenici da će jedan mali klub iz Kazahstana zaigrati u društvu najboljih klubova Evrope, i pitaju se kako to oni mogu, a Željo ili Sarajevo ne.

Ko god smatra Astanu klubom koji je slučajno napravio veliki podvig, grdno se vara. Prije nego što prokomentarišemo bilo šta, najbolje je pogledati kako izgleda njihov stadion.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na Astana Areni, koja je izgrađena prije šest godina, će gostovati Benfica, Atletico Madrid i Galatasaray. Ovo prelijepo fudbalsko zdanje može primiti tačno 30.000 gledalaca, a nema sumnje da će u sva tri navrata biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

I dok se hvatamo za glavu što će klub star šest godina igrati u grupnoj fazi Lige prvaka, preostaje nam samo da se dobro strpimo i poželimo da jednog dana i nekom našem klubu svane. To se neće desiti samo od sebe, Astana nam je najbolji primjer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.