PSG slavio na Karaiskakisu, Benfica bolja od Anderlechta

Večeras su odigrani susreti prvog kola u grupi C

PSG slavio na Karaiskakisu, Benfica bolja od Anderlechta

Večeras su odigrani susreti u okviru prvog kola grupe C. PSG je gostovao kod Olympiakosa, dok je Benfica dočekala Anderlecht. 

PSG je večeras gostovao na uvijek vrućem Karaiskakisu. Prvi je zaprijetio Olympiakos, ali je udarac Weissa zaustavila prečka. Nastavio je domaćin sa napadima, a u 16. minuti susreta David Fuster pogodio je stativu. 

Gosti su u vodstvo došli u 19. minuti, sjajnu akciju započeo je Ibrahimović, a mrežu domaćih zatresao je Cavani. U 25. minuti susreta Vladimir Weiss je nakon odličnog solo prodora  donio izjednačenje domaćim. 

PSG je ponovo u vodstvo stigao u 68. minuti susreta, a strijelac je bio Thiago Motta. Isti igrač pogodio je pet minuta kasnije, a oba puta asistirao je Lavezzi. Ibrahimović je imao priliku da u 82. minuti sa bijele tačke postigne četvrti gol za svoj tim, ali je golman domaćih odbranio. U 86. minuti susreta 4:1 za goste, strijelac je bio Marquinhos. 

Benfica je na svom terenu dočekala belgijski Anderlecht. Domaći su poveli u četvrtoj minuti susreta, a strijelac je nakon greške golmana Prota bio Filip Đuričić. 

Domaći su do dva gola prednosti stigli u 30. minuti susreta, a strijelac je bio Luisao. U drugih 45 minuta nismo vidjeli golove, a Benfica je upisala rutinsku pobjedu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti