Ranieri: Pogriješio sam jer sam promijenio taktiku

Preuzeo krivicu na sebe

Ranieri: Pogriješio sam jer sam promijenio taktiku

Trener Leicestera Claudio Ranieri preuzeo je  na sebe krivicu zbog loših rezultata ekipe Lericestera ove sezone.

Leicester je danas izgubio u gostima kod Southamptona sa visokih 3:0 i trenutno se nalaze na 15. mjestu Premiershipa. Ranieri je nakon meča na sebe preuzeo krivicu zbog loših rezultata.

"U posljednja dva meča sam promijenio taktiku jer sam htio da poboljšamo igru, ali sam napravio greške. Pogriješio sam u meču protiv Chelsea kada sam stavio tri fudbalera u odbranu, a i danas kada sam htio da igramo drugačije. Moji igrači znaju šta znači formacija 4-4-1-1 i znaju svoje pozicije. Htio sam da igramo bolje, ali pogriješio sam. Pokušali smo da promijenimo formu i da napravimo priliku za gol. Da smo postigli gol možda bismo imali šansu da promijenimo tok meča, ali to sada nije izgovor", rekao je Ranieri nakon meča. 

Podsjetimo da Leciester narednu utakmicu igra u gostima kod Burnleyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti