Ranieri već od naredne sezone ponovo u Premiershipu?
Foto: EPA

Želi ga Watford

Ranieri već od naredne sezone ponovo u Premiershipu?

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri prije mjesec dana dobio je otkaz na klupi Leicestera samo devet mjeseci nakon senzacionalnog osvajanja titule prvaka Engleske.

Leicester ove sezone nije pružao rezultate ni približno kao prošle, a vlasnici kluba odlučili su da se zahvale na saradnji iskusnom stručnjaku s Apenina. Iako je ovaj potez iznenadio sportsku javnost, na kraju se ispostavilo da je ovo bio dobar potez jer su Lisice konačno počele pobjeđivati.

Ipak, prema pisanju engleskih medija Ranieri bi se u Premiership mogao vratiti brže od očekivanog. Naime, za njegove usluge zainteresovan je Watford koji želi na svojoj klupi Ranierija od naredne sezone.

Trenutno trener ove ekipe je još jedan Italijan, Walter Mazzarri, ali su male šanse da će ostati na tom mjestu. Vlasnik kluba, Gino Pozzo, nije zadovoljan načinom rada ovog trenera, odnosno činjenicom da se nije potrudio da savlada engleski jezik što mu znatno otežava posao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pozzo je, navodno, već kontaktirao Ranierija i saopštio mu je da ima želju da ga dovede u Watford. Ipak, nešto više na ovoj relaciji bit će poznato kada se ova sezona privede kraju. No, bilo bi sjajno ponovo italijanskog stručnjaka vidjeti u engleskom Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi