Rooney se oprostio od reprezentacije
Foto: EPA

Donio odluku

Rooney se oprostio od reprezentacije

M. Šljivak

Fudbaler Evertona Wayne Rooney (31) odlučio se oprostiti od reprezentacije Engleske.

Najbolji strijelac Gordog Albiona sa 53 gola, odlučio je da završi karijeru u reprezentaciji i da se potpuno posveti nastupima u ekipi Evertona.

Iako je ranije najavljivao kako ima namjeru da nastavi s igranjem za nacionalni tim, očigledno se predomislio, a odluku o oproštaju je saopštio selektoru Garethu Southgateu.

Rooney je za reprezentaciju Engleske igrao punih 13 godina. Debitovao je 2003. godine kao 17-godišnjak, a posljednju je odigrao u novembru prošle godine protiv Škotske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukupno je odigrao 119 utakmica, ali sa selekcijom Engleske nije imao previlikog uspjeha i uglavnom su terene s velikih takmičenja napuštali pognute glave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi