Rush: Benteke i Sturridge su potrebni Liverpoolu

Bivša legenda Redsa ima savjet za Kloppa

Rush: Benteke i Sturridge su potrebni Liverpoolu

D. Vejo

Bivša legenda sa Anfielda smatra kako su Sturridge i Benteke igrači na koje bi Liverpool trebao računati, te da ih ne treba prodati ili staviti na transfer listu.

Iako i jedan i drugi ne pokazuju ono zbog čega su dovedeni u Liverpool, Rush i dalje vjeruje kako bi oni kroz dogledno vrijeme mogli eksplodirati i opravdati očekivanja. Sturridge igra minimalno ove sezone, a razlog tome su povrede koje ga ne zaobilaze.

"Svi dobro znamo kakav kvalitet ima Sturridge. To je jedan veoma brz igrač i uvijek nezgodan po odbranu protivnika. Jeste, činjenica je da ga ove sezone muče povrede. Ali smatram da kada se potpuno oporavi da će se pokazati u najboljem svjetlu. Uzmite u obzir golove koje postiže, svaki od njih je poseban", kazao je za inostrane medije penzionisani Velšanin, Ian Rush.

Legenda Liverpoola, osvrnula se i na poziciju Bentekea u timu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Belgijanac ima jedan veliki problem a mislim da je riječ o samopouzdanju. To je napadač koji ima izrazit kvalitet ali isto tako je i tužan jer ne dobija veću minutažu. Ukoliko dobije šansu, smatram da će je iskoristiti na najbolji mogući način", dodaje Rush.

U kojem pravcu će se odvijati sudbina ova dva igrača, ostaje da vidimo.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi